Torremolinos

Torremolinos – ett roligt och billigt spanskt semesterparadis! En utmärkt stad att besöka, den är helt inrättad för turism och vet hur man levererar en sprickande semesterresa i Spanien! Torremolinos ligger mellan Benalmádena och Fuengirola. Gayvänligt också!Torremolinos

Torremolinos. Torremolinos is the largest, liveliest and most popular vacation resort in the Costa del Sol.
Torremolinos. Torremolinos är den största, livligaste och mest populära semesterorten på Costa del Sol.

Torremolinos

Torremolinos är en gammal turistort på Costa del Sol och dess besökare erbjuds en mängd olika möjligheter att tillbringa en semester baserat på en fantastisk semester. I den västra änden av staden ligger La Carihuela, där det fortfarande finns fiskarhus och som är känt för sin vackra sandstrand och stranden Playamar i öster. I Torremenos finns det dock chiringuitos (strandbarer) på stranden i Los Alamos, som erbjuder levande aktiviteter året runt, särskilt på helgerna.Resenärer hittar också några bra restauranger, inklusive Michelin-restauranger, som ligger i närheten, liksom några av Málagas mest populära hotell, såsom Hotel de la Ciencias och Plaza de los Angeles, medan det senare också har ett antal strandrestauranger som erbjuder trevliga klassiska andalusiska luncher.

Stränderna i Torremolinos

Den pittoreska kusten i Torremolinos är uppdelad i fyra huvudstränder, som var och en kännetecknas av de många tjänster den erbjuder, till exempel simning, fiske, simbassänger, beachvolleyboll och strandtennis.

Stränderna är bland de mest spektakulära i regionen och erbjuder ett ojämförligt landskap på Costa del Sol. Tillsammans med en trevlig och alltid livlig strandpromenad är denna kuststräcka det perfekta resmålet för dem som vill tillbringa en bekväm och enkel strandsemester.Sanden i sig är ren och väl underhållen, med klart, skyddat vatten som är perfekt för simning. Den mest centrala stranden i Torremolinos är Calle San Miguel, en av de mest populära stränderna i regionen och den enda på Costa del Sol. Följ utkikstrappan som leder från Calles San Francisco till havet och följ den till San Jose. Se nedan för en lista över alla fyra stränderna och bläddra sedan ner för mer information om dem.

Längs vattnet

Strandgatan är kantad av restauranger, butiker och restauranger som erbjuder en mängd lokala skaldjur. Den 1100 fot långa stranden erbjuder alla bekvämligheter du kan tänka dig, till exempel en pool, strandbar, restauranger och barer och butiker.Playa är också lättillgänglig från centrum, så följ strandpromenaden till Playa El Bajondillo för att komma dit. Denna solsäng med palmer och massor av sand är det perfekta stället att ta en siesta och underhålla dina barn. Om du åker till Punta de Torremolinos kan du också gå till andra änden av stranden, Playas de la Puntas. De två stränderna är omgivna av en stenig udde som åtskiljer de två stränderna och stiger till havet, vilket skapar en fantastisk plats för bilder av den pittoreska kusten.

Playamar, även känd som Playa El Retiro, är kanske den mest populära stranden i Torremolinos och en av de bästa stränderna i landet. Här hittar du ett brett urval av stränder som du kan hyra till ett överkomligt pris, samt ett antal restauranger och barer.

Palmerna och gräset på stranden ger en fristad för den intensiva solen om du letar efter skugga, men du kan också njuta av några kalla drycker. Playamar ligger i hjärtat av Torremolinos, bara några kvarter från Playa El Retiro, så det finns verkligen massor av sand att koppla av och arbeta med din solbränna.Los Alamos ligger mycket nära flygplatsens huvudstad och gränsar till Málagas kust, men är bara några kvarter från Playa El Retiro, Torremolinos huvudstrand. På eftermiddagen är den här stranden idealisk för dem som vill komma bort från liv och rörelse på de mer centrala stränderna.

Los Alamos är också en plats att bete sig vid solnedgången, med musik, ljus och människor som animerar scenen. Strandklubbarna längs denna kuststräcka är några av de mest populära i området. På kvällen är stranden ett av de livligaste områdena i staden med sina många barer, restauranger, barer och klubbar.

Gay Torremolinos

Torremolinos ligger bara 12 km söder om Málaga, i hjärtat av Costa del Sol och har länge varit ett populärt resmål för homosexuella turister. Staden och dess legendariska stränder har moderniserats grundligt och lockar idag många kräsna spanjorer och internationella turister. Torremolinos hade en stor homosexuell scen på den spanska kusten och är fortfarande en av Spaniens mest gayvänliga turistmål. Sedan början av turistnäringen i slutet av 1950-talet har det varit ett populärt resmål för homosexuella, men har sedan dess förbättrat sin status som turistmål.Staden Torremolinos, med sina berömda stränder och vackra stränder, är en av de mest populära turistmålen på Costa del Sol.

Som det är typiskt för Spanien är resultatet en livlig gayscen, full av dansklubbar, barer, restauranger och barer. Gay Torremolinos är en av de mest populära turistmålen för homosexuella på Costa del Sol, känd för sina fantastiska stränder, vackra stränder och fantastiska stränder. På helgerna, när scenen återvänder till sina normala aktiviteter som att dansa i klubbar och dricka, är den reserverad för homosexuella turister som besöker den. Gaynattscenen är koncentrerad till stadens centrum med sina många gaybarer och klubbar.

Gay hotell

Torremolinos har smeknamnet «Chueca Beach» efter Madrids berömda gaykvarter, och det var här Spaniens första gaybar öppnade för 50 år sedan. Under Francos undertryckande styre var det en oas av frihet under lång tid, men sedan dess har förmögenheter vuxit och idag kan vi säga med tillförsikt att saker och ting är på rätt spår.

Hotell här har fortfarande en arkitektonisk stil som bäst kan beskrivas som fördärvlig, och på 1970-talet kan täppa paketresor ha varit namnet på det «fruktansvärda tornet», men idag har det vuxit upp och lockar trendiga jet-setters och många queers .Torremolinos är inte bara gayvänligt, utan också särskilt populärt bland mängden björnfetischer, eftersom homosexuella män strömmar till de trånga barerna och klubbarna på kvällarna, vilket återspeglar de årliga korsfarbarbarerna som hålls för dem. Torremolos är gayvänligt inte bara under sommarmånaderna utan också under vintermånaderna, och det känns alltid som drottningarna har tagit fullständig kontroll. Ibland hade jag problem med att hitta människor, ibland inte; men det var alltid positivt att sissa på en opretentiös gay-semestermål medan man arbetade hela dagen på stranden och undviker de vanliga turistattraktionerna som hotell och restauranger. Oavsett vilken tid på året du besöker kommer du alltid att välkomnas med öppna armar.

Torremolinos är kanske det enda semestermålet för homosexuella jag aldrig har hört talas om i Spanien, och kanske en av få i världen jag aldrig har besökt.

Mer saker om Torrmolinos

Staden Torremolinos är känd för sina utsökta fiskrestauranger, vackra stränder och en livlig och livlig kultur.

Den har den längsta strandpromenaden i Spanien och många barer, restauranger, pubar, klubbar och diskotek, så det är en utmärkt bas att utforska staden. Var noga med att besöka de vackra stränderna i Torremolinos och dess många stränder, och om du känner för att ge dig vidare ut i naturen är de historiska städerna Sevilla, Cordoba och Granada värda ett besök. Det är en idealisk bas för en dagsutflykt till staden Barcelona eller till och med för en kväll i en av stadens många barer och restauranger, men varnas, det är långt ifrån de viktigaste turistattraktionerna i den spanska huvudstaden.

Om du inte har något emot att navigera i de branta backarna rekommenderas också Benalmadena Palace, men om du inte kan gå från Torremolinos till Fuengirola måste du ta en buss. Om du inte behöver hyra en bil är överföringen från Málagas flygplats till Remolino-porten ett snabbt och bekvämt alternativ, eller om du föredrar det kan det bokas. Biluthyrning på Málagas flygplats kan vara ett trevligt och billigt alternativ om du också vill besöka Malagua. Tveka inte att kontrollera hyrespriset där eftersom du behöver ditt eget fordon för att upptäcka det under din semester.Torremolinos har utmärkta väg- och järnvägsförbindelser med 5 tåg- och busstationer och är lättillgängligt från Málagas tågstation. Huvudstaden på Costa del Sol kan också nås med Cercanias C-1-buss, som tar dig från flygplatsen till stadens centrum på bara 20 minuter. Det korta avståndet gör också taxibilar billiga och det finns många av dem i området, som den ovanför detta inlägg, och ett antal andra.

Du kan också kontrollera antalet bussar i stadens centrum som går från Málaga till Torremolinos. Om du reser med buss mellan Malagua och Tor Remolino ligger Malaguas busstation, kallad Estacion de Autobuses de Málaga, på Paseo de Tilos i centrala Malaga, vid Cercanias C-1-busshållplats på Calle Hoyo 10 (29620 ) och sedan till flygplatsen. En gång i Tor remolinas kommer du till Torreres de la Tarde, en busstation i Malaga, som ligger i Paseso del Tilo i stadens centrum.

Ett bussnät som förbinder Torremolinos med Málaga, samt flygplatsen och stadens centrum. Bussar till och från Torreres de la Tarde går ganska ofta och bussar till Tor

Remolino kör morgon och kväll, förutom några gånger om dagen, på helger och helgdagar.

Om du vill utforska området med kollektivtrafik finns det flera alternativ, till exempel bussen Torremolinos – Malagua. Avanazbus-företaget driver en snabb och frekvent bussförbindelse mellan Torreres de la Tarde och Tor Remolino, som förbinder de två spanska städerna med Málaga. Det finns också morgnar och kvällar, utom helger och helgdagar, och fredagar och lördagar.

Staden är ett bättre ställe att utforska inre kusten, inklusive städerna Fuengirola, Marbella och Mijas Pueblo. Hotellet ligger 12 minuters bilresa från Torremolinos, som erbjuder attraktioner på plats och fantastisk utsikt över Málaga.

Om du funderar på att besöka Torremolinos kan du överväga denna karta som ett användbart verktyg och om du vill ha fler alternativ eller vill handla mer, rekommenderar vi att du tittar på vår väg genom Málaga. We # Ve har presenterat en lista över de mest populära turistattraktionerna i staden, markerad i Tor Remolino. Denna stad har en riktig «spansk känsla» och är historiskt nära kopplad till Málagas stad. Om du gillar mer spanskt äventyr, välj sedan Torremolinos, bara en kort bilresa bort.Glöm de andra platserna på Costa del Sol med tåg, mellan Benalmádena och Torremolinos, båda är lätta att nå. Bredvid Tor Remolino kan du besöka Fuengirola, en plats med en djupt rotad turisttradition. Det har mer «stad» karaktär, men med fler restauranger, butiker, restauranger och hotell och naturligtvis de mest populära turistattraktionerna i staden.

Staden kringgås av motorvägen A-7 från norr, och Málagas flygplats (även ofta kallad «Málagas flygplats») är den viktigaste flygplatsen som betjänar området Torremolinos i provinsen Malaga. Normalt besöker turister Tor Remolino mestadels på själva flygplatsen eller i förortåg som förbinder den direkt till staden.

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 5]

2 comentarios en «Torremolinos»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *